Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η δύναμη


Ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο συναίσθημα στη ζωή, είναι η αγάπη. Η αληθινή αγάπη.

Για να μπεις στο νόημα και να κατανοήσεις πόσο δυνατό συναίσθημα είναι, πρέπει να το νιώσεις. Και για να νιώσεις την αγάπη, πρέπει να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο, αυτόν που πάντα ονειρευόσουν να έχεις στη ζωή. Αυτόν που θα είσαι σε θέση, να μοιραστείς τα πάντα μαζί του. Πιστέψτε με, δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, αρκεί λίγη προσπάθεια, αρκετή επιμονή και πολλή υπομονή. Όταν τον συναντήσεις και τον ερωτευτείς, θα αντιληφθείς πόσο σημαντική είναι η αγάπη στη ζωή μας, δηλαδή το να αγαπάς και να σ’ αγαπάνε.


Βασική προϋπόθεση  στην αγάπη, είναι να μοιράζεσαι αυτά που νιώθεις, όπως τα νιώθεις και να αγαπάς τον σύντροφό σου χωρίς να περιμένεις να σου πει κι αυτός τα ίδια λόγια. Να εξωτερικεύεις τα συναισθήματα που νιώθεις, τη στιγμή που τα νιώθεις, χωρίς να περιμένεις όταν σου πει ο άλλος σ’ αγαπώ να πεις κι εσύ. Αν δίνεις, χωρίς να ζητάς, θα εισπράξεις πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζεις.

Η αγάπη μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα, αν της χαρίσεις την καρδιά σου. Αν δεν δείξεις τον κατάλληλο σεβασμό, θα υποστείς τις συνέπειες της. Να έχεις τη συναίσθηση της αγάπης, ώστε να ξέρεις πότε και σε ποιόν θα πεις σ’ αγαπώ. Δεν είναι δύσκολο να βρεις τον έρωτα στη ζωή σου, αρκεί όμως να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από αγάπη και ευτυχία και τη ζητάμε σε κάθε της μορφή. Είτε είναι ερωτική, αδερφική, φιλική, μητρική, πατρική, η αγάπη είναι πάντα σημαντική. Μία κινητήριος δύναμη, που μας ωθεί σε μια ζωή γεμάτη αληθινά συναισθήματα. Για να έχουμε μια ευτυχισμένη ζωή, αρκεί να αναζητήσουμε, να βρούμε, να σεβαστούμε και να διατηρήσουμε την αγάπη. Δίνοντας αγάπη, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Οι γονείς, στη ζωή μας

Ένα ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή, κατέχουν οι γονείς μας… Είναι οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για τη ζωή μας, καθώς είναι αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτόν τον κόσμο. Έχουμε την ευθύνη να σεβόμαστε και να αγαπάμε τους γονείς μας. Κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους. Βρίσκουν πάντα τρόπους να τους προσφέρουν ότι ζητήσουν. Είναι μία σχέση τόσο δυνατή που μπορεί να πετύχει και να ξεπεράσει τα πάντα.

Αλλά, μερικές φορές η σχέση αυτή μεταξύ γονέα και παιδιού, μπορεί να μην είναι η καλύτερη, δημιουργώντας έτσι αρνητικό κλίμα. Όμως, μια τέτοια σχέση έχουμε την ανάγκη να τη διατηρούμε όσο πιο ειλικρινή και δυνατή γίνεται. Ότι είσαι ή ότι επιθυμείς να γίνεις, το οφείλεις πρώτα στους γονείς σου και μετά στις δικές σου δυνάμεις.

-Άγγελος Μητσόπουλος-
Ποιητής - Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου