Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Η ζωή μας, είναι σαν ένα καράβι το οποίο ταξιδεύει κάθε μέρα. Άλλες φορές έχει να αντιμετωπίσει καλό καιρό και ήρεμη θάλασσα, κάνοντας το ταξίδι πιο εύκολο. Όμως, υπάρχουν φορές, που η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη, το καράβι περικλείουν τεράστια κύματα και έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες τρικυμίες. Έτσι είναι και η ζωή μας, κάποιες στιγμές είναι ήρεμη, κινείται σε χαλαρούς ρυθμούς, ενώ κάποιες άλλες βρίσκεται σε ένταση, όπου έχει να αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες. Όλα τα προβλήματα ξεπερνιούνται, βάζοντας όλη μας τη δύναμη, χωρίς να μένουμε σε ένα γεγονός για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Έχω να σας προτείνω κάτι για τις δύσκολες καταστάσεις που θα προκύψουν κάποια στιγμή. Να λέτε και να σκέφτεστε το εξής: «Το ξέρω ότι θα έρθει αυτό που έχω ζητήσει, είναι σίγουρο… το πότε δεν ξέρω ακριβώς αλλά δεν με πειράζει, θα περιμένω.» Σημαντικό είναι να πιστεύεις στις δυνάμεις σου.

Όλα είναι θέμα πίστης και καλής διάθεσης. Η ιστορία, μέσα από διάφορα γεγονότα, έχει να μας διδάξει πως η δύναμη της πίστης, μπορεί να κάνει θαύματα. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, το 2004 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, κατάφερε κάτι που για πολλούς φάνταζε ακατόρθωτο μέχρι εκείνη τη στιγμή, κατάφερε να κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Κι όμως, χάρη στην πίστη, στη θέληση και την πολύτιμη προσπάθεια  που κατέβαλαν όλοι μαζί, πέτυχαν το πολυπόθητο αποτέλεσμα.


Θέλω να πω, πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, έχει αποδειχθεί αρκετές φορές. Αρκεί  να ξεπεράσουμε κάποιες δυσκολίες που θα προκύψουν –οι οποίες θα δημιουργηθούν στο μυαλό μας- και έτσι θα μπορέσουμε  να πετύχουμε οτιδήποτε. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, για κανέναν, άσχετα αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια εμπόδια. 

Το σημαντικό, είναι να είσαι προσηλωμένος στους στόχους σου, να μη σε αποσυντονίζουν τα εμπόδια, τα οποία είναι δημιούργημα των αρνητικών σκέψεων που κάνουμε.

Άγγελος Μητσόπουλος
Ποιητής - Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου