Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Γελάστε όσο περισσότερο μπορείτε!

Το γέλιο, δίνει ζωή, γι’ αυτό ενδείκνυται να γελάμε συνέχεια. Όμως, για να γελάμε πρέπει να περνάμε καλά. Η καλή διάθεση, είναι θέμα των συναισθημάτων που νιώθουμε κάθε στιγμή. Όσο έχουμε τα συναισθήματα και τους ανθρώπους που μας κάνουν να περνάμε καλά, θα έχουμε και εξαίσια διάθεση.

Ο άνθρωπος που γελάει πολύ, είναι χαρούμενος και ζει περισσότερο καιρό από κάποιον που δε γελάει ή γελάει σπάνια. Το γέλιο, μας χαρίζει περισσότερη και ποιοτικότερη ζωή, καθώς μας παρέχει απίστευτη τέρψη και μία αίσθηση ελευθερίας. Όσοι δε γελάτε, κάντε το παν ώστε να βρίσκετε αφορμές και να αποκτάτε συνήθειες που σας προκαλούν αστείρευτο γέλιο.
Πολλές φορές η σιωπή είναι καλύτερη από κάθε λέξη που θέλουμε να πούμε, αλλά το γέλιο είναι καλύτερο κι από τη σιωπή. Η ψυχραιμία είναι σημαντικό εφόδιο σε περίπτωση που βρισκόμαστε σε πανικό, έτσι και το γέλιο είναι σημαντικό εφόδιο στην καθημερινότητά μας, ώστε να σπάει τη μονοτονία της ρουτίνας.

 Αν γελάς τότε είσαι καλά, αν όμως γελάς χωρίς λόγο τότε πρέπει να το ψάξεις λίγο. Πρέπει όλοι να έχουμε την αίσθηση του χιούμορ και να αυτοσαρκαζόμαστε, ώστε να ενισχύουμε το γέλιο και αισθανόμαστε την ευεξία που μας πριμοδοτεί. Μια κωμική ταινία που θα δούμε, ένα ανέκδοτο που θα ακούσουμε, μια αστεία εικόνα που θα αντικρίσουμε στο δρόμο, είναι σίγουρο πως θα μας προκαλέσουν μία αίσθηση ευθυμίας. Ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα συναισθήματά μας, έχουμε και την ανάγκη για περισσότερο γέλιο.

Το μυαλό έχει απόλυτη ανάγκη από γέλιο. Γελώντας φεύγει από μέσα του, κάθε αρνητική σκέψη και μας βοηθάει να ξεφύγουμε απ’ όλα τα προβλήματα, που υποβαθμίζουν την ψυχολογία μας. Να σκέφτεστε, να κάνετε και να λέτε πάντα αυτό που καταδεικνύει η καρδιάς σας. Έχει μεγάλη σημασία η καλή διάθεση κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Ώστε να είμαστε χαρούμενοι και να ενεργούμε ώστε να περνάμε ευχάριστα σε καθημερινή βάση. Το γέλιο είναι το αντίθετο του άγχους, αν γελάτε δεν υπάρχει περίπτωση να αισθάνεστε αγχωμένοι και δύσθυμοι, γιατί αυτά τα δύο είναι αδύνατον να συνυπάρξουν.

Όλα γίνονται, αρκεί να ξεκολλήσουμε από τον καναπέ κι από τις ηλίθιες προσκολλήσεις μας!

Άγγελος Μητσόπουλος
Ποιητής - Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου