Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ας αναθεωρήσουμε λίγο τις σκέψεις


Στην εποχή που ζούμε, έχει περιοριστεί η επικοινωνία μεταξύ μας, σχεδόν σε όλους τους τομείς. Επίσης και η απαραίτητη εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνει ο ένας στον άλλο, κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.   Δύσκολα κάποιος μοιράζεται με κάποιον άλλο τις ιδέες του, την παρέα του, τα σχέδιά του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να υπάρχει αρκετή μοναξιά και φυσικό επόμενο οι σχέσεις των ανθρώπων, να γίνονται πολύ ψυχρές. 


Οι περισσότεροι κλείνονται στον εαυτό τους και έτσι οδηγούνται σε ψυχολογική πίεση που ορισμένες φορές μετατρέπεται σε κατάθλιψη.  Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, που καθένας προσπαθεί μόνος του να πορευτεί στη ζωή και τα όνειρα να μην επιθυμεί να τα μοιραστεί με άλλους. Μόνο σε λίγες περιπτώσεις κάποιος ζητάει βοήθεια, για ορισμένα προβλήματα που τον απασχολούν. Γιατί οι περισσότεροι, πιστεύουν πως είναι αδύνατο να σε βοηθήσει κάποιος, χωρίς να αποκομίσει κάποιο όφελος. Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο, για κάθε βοήθεια, πληροφορία ή συμβουλή που προσφέρουμε, να ζητάμε κάτι ως αντάλλαγμα. 

Έχει καλλιεργηθεί μια εντελώς λανθασμένη νοοτροπία, που εξυμνεί το χρήμα. Ας αναδείξουμε την ηθική που κρύβουμε μέσα μας.   

Τίποτα δεν χάθηκε όλα μπορούν να γίνουν τα όνειρα που κάνουμε στο μέλλον μας, ανήκουν.   Ευτυχώς όμως, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν διαφορετική αντίληψη και είναι πρόθυμοι, να συμπαρασταθούν στο συνάνθρωπό τους, όταν έχει ανάγκη. 

Επειδή έχουν επιλέξει να ζουν με αξιοπρέπεια.  Με χαρά και με αγάπη και τον ήλιο συντροφιά θα γυρίσουμε τον κόσμο στης ελπίδας τα σκαλιά.  Ας αναθεωρήσουμε λίγο τις σκέψεις μας, ας δούμε που διαπράττουμε λάθη, για να αναγνωρίσουμε τι μας επηρεάζει, ώστε να το αποφύγουμε. Άνθρωπος δεν γίνεσαι μαθαίνοντας τρόπους εξόντωσης άλλων ανθρώπων... Άνθρωπος αξίζεις να λέγεσαι όταν σέβεσαι το διαφορετικό στοιχείο... Σημασία έχει να καταλάβουν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι, την αξία της ειρήνης και της αρμονικής ύπαρξης των ανθρώπων.  

 Καθώς, η παιδεία είναι από τα σημαντικότερα εφόδια στη ζωή... οι μάχες κερδίζονται με σοφία... όχι με υποκρισία.   

Άγγελος Μητσόπουλος 
Ποιητής - Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου