Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Με θέληση και πίστη πετυχαίνουμε πολλά


Η ζωή μας είναι γεμάτη από εκπλήξεις , ανατροπές και πολλά όνειρα… Έχουμε όλοι το δικαίωμα να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο και φυσικά να προσπαθούμε να το πετύχουμε. Μπορεί άμεσα πολλές φορές να μην έχουμε αποτέλεσμα αλλά σίγουρα με λίγη υπομονή όλα γίνονται, αρκεί να το πιστέψουμε και να το θέλουμε πολύ.

Οι στόχοι είναι για να τους πετυχαίνουμε, αφού πρώτα τους θέσουμε.
  
Τίποτα δεν είναι δύσκολο και ακατόρθωτο. Αν έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, που σίγουρα έχουμε πάρα πολλές.
Αν και τις περισσότερες φορές το μόνο που κάνουμε είναι να διαμαρτυρόμαστε και να λέμε, ότι δεν μας τα έχει φέρει καλά η ζωή. Χωρίς να προσπαθούμε να πάρουμε και να δώσουμε δύναμη και ενέργεια για ζωή,  από τις καθημερινές ωραίες στιγμές που βιώνουμε. Πολλές φορές, απαιτείται να αναθεωρούμε τις σκέψεις και τα σχέδια που κάνουμε ώστε να τα βάζουμε σε μια σειρά προτεραιότητας, γιατί όλα μπορούν να γίνουν.. Κάθε φάση στη ζωή μας, μοιάζει με τρένο, γι’ αυτό την κατάλληλη στιγμή να είσαι στο σταθμό, ώστε να προλάβεις να μπεις μέσα και να συνεχίσεις τη διαδρομή. Γιατί αλλιώς έχεις χάσει το παιχνίδι και θα είναι αρκετά δύσκολο να ξαναμπείς στον αγώνα. Έτσι, σημαντικό είναι να αποβάλουμε τον εγωισμό μας, κάθε φορά που μας προκύπτει μια ευκαιρία.

Κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε κάτι, να έχουμε στο μυαλό μας το εξής. 
Όσο καλά κι αν ξέρουμε τον εαυτό μας. Όσο κι αν πιστεύουμε στις δυνατότητες που έχουμε. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε  τη βοήθεια κάποιου κοντινού μας προσώπου, που θα μας στηρίξει ψυχολογικά. Καθώς, η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή, δηλαδή στην ενίσχυση του ηθικού μας. Όταν έχουμε καλή ψυχολογία, βλέπουμε τη ζωή με περισσότερη  αισιοδοξία και πετυχαίνουμε τις επιδιώξεις μας. Βέβαια, αυτό είναι στο χέρι μας. Μπορούμε, να πλέουμε σε θετική αύρα και ενέργεια εφ’ όσον κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και μας εμπνέουν. Αλλά πάντα ότι κι αν κάνουμε να εντάσσουμε ένα μέτρο, ώστε να μη ξεπερνάμε τα όρια, γιατί αν ξεφύγουμε, θα βυθιστούμε σε αρνητικές εκπλήξεις.

Η ζωή είναι ο καθρέφτης της ψυχής, γι’ αυτό ότι κάνουμε να είναι πραγματικά αυτό που επιθυμούμε.

Άγγελος Μητσόπουλος
Ποιητής - Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου