Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

«Επί τω έργω»


Ποία είναι τα όνειρά σου; Πώς θέλεις τον σύντροφο σου; Ποιο επάγγελμα επιθυμείς να ακολουθήσεις; Που επιζητάς να πηγαίνεις διακοπές;… Και χιλιάδες ακόμη ερωτήματα είναι σίγουρα κάποιες από τις σκέψεις σου.

 Όμως αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι η πραγματοποίηση των σκέψεων. Δεν είναι δύσκολο ούτε ακατόρθωτο, όλα είναι στο μυαλό μας. Αρκεί μία θετική σκέψη κι όλα βαίνουν τέλεια, ή αντιθέτως μία αρνητική και βυθιζόμαστε μέσα στην ανασφάλεια. Έτσι, το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα, είναι να πιστέψουμε σ’ αυτό που επιδιώκουμε και να είμαστε σίγουροι, πως η σκέψη μας θα γίνει πραγματικότητα. Η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ότι κι αν σκεφτούμε, όσο απίθανο κι αν μας φαίνεται στην αρχή αυτό που έχουμε στο μυαλό, δεν απομένει παρά μία ή περισσότερες σκέψεις και όλα γίνονται κομμάτι της ζωής μας.

Οι μεγαλύτερες εφευρέσεις, οι πιο σημαντικές ανακαλύψεις όλων των εποχών αλλά και κάθε γεγονός στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα των σκέψεων που κάνουμε. Αν θέλουμε το καλύτερο για εμάς, τότε θα πρέπει να σκεφτόμαστε και να νιώσουμε τα ανάλογα συναισθήματα. Είναι στο χέρι μας, πως θέλουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας, τι όνειρα θα κάνουμε, με ποιο επάγγελμα θα ασχοληθούμε, που θα κάνουμε τις διακοπές μας. Τώρα ξέρουμε πώς θα τα πετύχουμε όλα αυτά. Το ίδιο εύκολο είναι να ανέβουμε στον Όλυμπο, με το να ανέβουμε τη σκάλα του σπιτιού μας. Αρκεί όμως να το θέλουμε πολύ και να το πιστέψουμε. Όλα γίνονται για καλό. Ακόμη κι αν δεν βλέπουμε άμεσα τα θετικά αποτελέσματα. Σημαντικό είναι, να προσπαθούμε ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά να μην απογοητευόμαστε με τα πρώτα εμπόδια. Οι δυσκολίες είναι στο πρόγραμμα, αλλά με σωστή σκέψη και θετική ενέργεια μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.


Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… Οι πολλές πράξεις πλούτος!

-Άγγελος Μητσόπουλος-

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Με θέληση και πίστη πετυχαίνουμε πολλά


Η ζωή μας είναι γεμάτη από εκπλήξεις , ανατροπές και πολλά όνειρα… Έχουμε όλοι το δικαίωμα να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο και φυσικά να προσπαθούμε να το πετύχουμε. Μπορεί άμεσα πολλές φορές να μην έχουμε αποτέλεσμα αλλά σίγουρα με λίγη υπομονή όλα γίνονται, αρκεί να το πιστέψουμε και να το θέλουμε πολύ.

Οι στόχοι είναι για να τους πετυχαίνουμε, αφού πρώτα τους θέσουμε.


  Τίποτα δεν είναι δύσκολο και ακατόρθωτο. Αν έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, που σίγουρα έχουμε πάρα πολλές. Αν και τις περισσότερες φορές το μόνο που κάνουμε είναι να διαμαρτυρόμαστε και να λέμε, ότι δεν μας τα έχει φέρει καλά η ζωή. Χωρίς να προσπαθούμε να πάρουμε και να δώσουμε δύναμη και ενέργεια για ζωή,  από τις καθημερινές ωραίες στιγμές που βιώνουμε. Πολλές φορές, απαιτείται να αναθεωρούμε τις σκέψεις και τα σχέδια που κάνουμε ώστε να τα βάζουμε σε μια σειρά προτεραιότητας, γιατί όλα μπορούν να γίνουν.. Κάθε φάση στη ζωή μας, μοιάζει με τρένο, γι’ αυτό την κατάλληλη στιγμή να είσαι στο σταθμό, ώστε να προλάβεις να μπεις μέσα και να συνεχίσεις τη διαδρομή. Γιατί αλλιώς έχεις χάσει το παιχνίδι και θα είναι αρκετά δύσκολο να ξαναμπείς στον αγώνα. Έτσι, σημαντικό είναι να αποβάλουμε τον εγωισμό μας, κάθε φορά που μας προκύπτει μια ευκαιρία.

Άγγελος Μητσόπουλος
(Μάθε, ζήσε, χτίσε 2012)

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ολιστική οικολογική φιλοσοφία, σκέψη, πράξη, συμπεριφορά!

 

 Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα.
Η ζωή είναι ένα δώρο που μας δίνεται μία φορά.  

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αν Κίπλινγκ - If Kipling

 

Αφήγηση του ποιήματος «Αν...» του Κίπλινγκ, από τον Άγγελο Μητσόπουλο.
Το «Αν...» (If) είναι ίσως το πιο δημοφιλές ποίημα στον κόσμο!

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ούτε για αστείο




Τόσο καιρό ήθελα να σου γράψω

λόγια απλά τη θλίψη να ξεχάσω,
μα η καρδιά δεν έχει αναμνήσεις
και μια ευχή θα κάνω να γυρίσεις.